DIN EGEN PLAN

Indsendt af julie , søn. 04/10/2020 - 15:20

DIN EGEN PLAN er Et spejder ungdomskursus, Sammen hver for sig. Et kursus DU selv skaber. Tør du?

BAGGRUND

Ideen til DIN EGEN PLAN opstod i oktober 2020 da spejderkorpsene i Danmark aflyste alle ungdomskurser. MEN man kan ALTID lave DIN EGEN PLAN. Bare find en tom weekend og igang!

HVEM

Saml en patrulje (2-8 medlemmer) og find en mentor/vejleder der er voksen. Det kan være jeres tropsleder, en anden leder eller en forældre.

HVOR

Lokalt. Hjemme hos jer selv. Ved jeres spejderhytte, i en have, i en kolonihave eller et andet sted hvor I må slå telt op og tænde bål. HUSK at få lov til at være der. Corona bestemmer at I skal holde jer i jeres egen gruppe og ikke blande grupper sammen. I skal være i mindst mulig kontakt med samfundet omkring jer, men må gerne handle så længe I er hensynsfulde. I skal holde jer til gældende retningslinjer og holde jer under forsamlingsforbudets grænser.

HVORFOR

Når I tager ansvar for jeres eget kursus, så følger I spejderideen! I har medbestemmelse, I lærer ved at gøre (Learning by doing), I er samlet i en patrulje og i leder hinanden (børn leder børn). I bliver udfordret, lærer nye ting og udvikler jer!

HVAD

Det bestemmer I! Hvad vil I gerne lære? I kommer til at lære at planlægge og gennemføre en tur, men hvad ellers? I kan f.eks. tage udgangspunkt i et aktivitets-mærke: Mad-over-bål-mærke, lejrslagnings-mærke, DDS klar dig selv ekspert-mærket, Patruljeturs-mærket, Hjemmespejd-expert-mærket, Adventurespejd, knob og taklinger-mærke eller noget helt andet? Måske kan I opkalde jeres kursus efter hvad I vil lære? I må gerne kigge andre steder end i jeres eget spejderkorps.

HVORDAN

 1. Fortæl din leder, at du gerne vil lave DIN EGEN PLAN
 2. Find andre (trops)spejdere, der gerne vil være med og lav en patrulje. (Tænk over, om der er nogen, der gerne vil inviteres med og som ellers står uden en patrulje).
 3. Find en mentor/vejleder til jeres patrulje. Det er en voksen, der kan give jer gode råd, tage det overordnede ansvar og besøge jer undervejs.
 4. Beslut et tidspunkt. Hvor længe skal I afsted og hvornår? F.eks. mandag- onsdag i efterårsferien
 5. Find et sted. Hvor skal I være? Et sted hvor I kan sove i telt eller shelter og lave mad over bål.
 6. Lav et budget. Hvad bliver deltagerprisen? Har I andre udgifter end mad?
 7. Lav en madplan og aftal hvordan I køber ind.
 8. Lav en invitation og tilmelding. Husk at få jeres forældres tilladelse.
 9. TEMA for jeres kursus: Planlæg aktiviteter og kursusindhold. Hvad vil I gerne lære? Hvad vil I gerne træne?
 10. Sammen med jeres vejleder kan I finde nogen, der vil undervise jer, eller undersøge, hvordan I selv kan lære nyt og øve jer.
 11. Beslut sammen med jeres vejleder, om I vil lave en kursusbeskrivelse og kursusdiplomer, så I kan søge jeres spejdergruppe eller kommune om penge til jeres DIN EGEN PLAN kursus.
 12. Tag afsted på turen. Lav jeres aktiviteter. Lær noget. Hyg jer. Og del jeres oplevelser på Facebooksiden - DIN EGEN PLAN