Mælkebøttesirup
Har du smagt sirup kogt på de smukke gule blomster? Det smager sååååå godt på boller, pandekager og is......
Det er varm sukker, så du skal have hjælp af en voksen!!!!
Opskrift på mælkebøttesirup
500 g mælkebøtteblomster (Husk at plukke nogen der hverken er sprøjtede, har hundetis på eller vokser lige ved en vej hvor der kører mange biler....) Prøv at få så lidt at det grønne med som muligt når du plukker. Det grønne kan godt gøre siruppen lidt bitter.
2 økologiske citroner
2½ l vand
2 kilo sukker
Mælkebøttehovederne og citronerne i skiver koges i vandet i 10 min.
Derefter sies mælkebøtterne og citroner fra, først i et dørslag/si/sigte, og derefter gennem et rent viskestykke.
Tilsæt rørsukkeret og lad det koge i ca. 1½ time. Hvis du passer på med varmen så kan de bedre bevare den fine gule farve. Skruer du godt op så bliver din sirup brun, men så længe den ikke er brændt på så smager den stadig godt.
Lav en størkningsprøve (en teskefuld på en tallerken og ind i køleskabet i 1 minut), hvis det stivner er siruppen klar til at blive hældt på skoldede, atamon skyllede små glas. Hvis det ikke stivner så skal det koge lidt længere.
Vi vil gerne vide hvordan din sirup smager.
Aflever din besvarelse som aftalt med din mærkeadministrator eller i Facebookgruppen Hjemmespejd.